понедељак, 20. јул 2015.

DIY BeAuTy

Posle brojnih dana i noći provedenih nad knjigom spremajući ispite, definitivno ste zaslužile jednu spa relaksaciju. Ako vam vreme ili budžet ne dozvoljavaju da to učinite u nekom spa centru, preduzmite stvar u svoje ruke. Evo nekoliko načina da to uradite u svom domu.

Nadutost podočnjaka 

Sigurna sam da vam je ova "scena" dobro poznata: budite se ujutru i pri prvom pogledu u ogledalo imate šta da vidite-naduveni kapci i kesice ispod očiju. Nimalo prijatna slika. To što vidite na svom licu rezultat je zadržavanja vode i to verovatno jer ste predhodnog dana unosili mnogo soli ili je to jednostavno stvar genetske predodređenosti.

Savet: Ubacite jednu ili dve supene kašike u zamrzivač da se dobro ohlade, a zatim zaobjenim delom nežno masirajte predo ispod oka.

Voćni šejk 

Tačno je da lepota dolazi iznutra, ali nije na odmet da i svoju kosu počastite nekom ukusnom i zdravom poslasticom. Hranljivo voće poput avokada i banana idealno je za pravljenje maski za negu kose, dok su jaja i ulje fantastični za njenu mekoću i sjaj.

Savet: 1/2 banane ili avokada, 1 jaje, 1 supena kašika meda, maslinovog i kokosovog ulja, 1/4 šolje mleka. Dobro sjedinite sve sastojke, a zatim smesu rasporedite dužinom cele kose i ostavite tako da odstoji 15 do 20 minuta. Na kraju hladnom vodom isperite masku i operite kosu šamponom. 
Rezultat: Super negovana, meka i blistava sjajna kosa.

Osvežite svoj pogled

Oči su najbolji pokazatelj neprospavanih noći i umora koji je rezultat marljivog učenja ili možda ludog partijanja. Šta god da je razlog vreme je da osvežite svoj pogled.

Savet: Stavite dve kesice čaja u vrelu vodu i ostavite ih nekoliko minuta. Posle toga ih izvadite i ostavite da se ohlade. Čaj od kamilice je uvek dobar izbor, ali i bilo koji čaj koji sadrži kofein. Kofein skuplja krvne sudove i na taj način smanjuje otok i tamne kolutove oko očiju. Lezite na leđa, stavite kesice čaja preko očiju i držite ih koliko god vam prija (minimum 15 minuta).

Piling usana

Obožavate karmin, ali ne volite kako on izgleda na suvim i ispucalim usnama?

Savet: 1/2 supene kašike maslinovog ulja, 1/2 supene kašike meda, 1 supena kašika smeđeg šećera. Sjedinite sastojke,da dobijete gustu smesu. Prstom nanesite piling na usne i umasirajte ga malim kružnim pokretima. Ostavite da odstoji nekoliko minuta na usnama kako bi koža upila hranljive sastojke, a zatim isperite.