среда, 25. јануар 2017.

NEGA USANA

Tender Care univerzalni balzam sa
aromom crne ribizle.
Koza na usnama je veoma osetljiva i zato je neophodno zastiti je i pravilo negovati. Jedan od najboljih nacina da ovo ucinite jeste povremeni piling. Na ovaj nacin cete skinuti odumrli sloj celija i omogucicete kozi da lakse upije proizvode za negu.

Piling mozete uraditi mesavinom secera i meda ili, jos jednostavnije, ponekad ujutro lagano protrljajte usne vlaznom cetkicom za zube ili vlaznim peskirom. Umesto balzama, stavite samo malo kokosovog ulja...

Essentials Lip Balm with vitamin E
The One Lip Spa balzam za negu usana
Kokosovo ulje je takodje idealno za negu usana. Mozete ga nabaviti u radnjama zdrave hrane. Samo ga utrljajte na usne svako vece i svako jutro i sigurno necete imati brige sa ispucalim usnama.

Ukoliko i pored nege dodje do pucanja koze i stvaranja ranica, mozete resiti i taj problem. Za pocetak, ocistite usne cistim peskirom i toplom vodom pa stavite kockicu leda kako biste zaustavili krvarenje. Na ranicu nanesite kokosovo ulje ili med u debljem sloju i ostavite neko vreme kako biste ubrzali zarastanje i sprecili ponovno pucanje. Ovo ponovite nekoliko puta dnevno dok usne ne zarastu.

OPREZNO SA RUZEVIMA


Ukoliko ste ljubitelj ruzeva za usne, budite oprezni kada ih kupujete posto se moze desiti da vam oni dodatno isuse kozu. 

Kupujte ih od proverenih proizvodjaca i pre svakog nanosenja, pogotovo mat ruzeva, na usne nanesite balzam kako biste ih zastititili.