субота, 18. јул 2015.

PREKRSITE ZAKONE

Kada je rec o pravilima za sminkanje, postoje ona koja se ticu kvaliteta proizvoda koje koristimo i kojih treba da se pridrzavamo uvek, ali i ona koja slobodno mozemo da prekrsimo.

CRVENOKOSIM ZENAMA NE STOJI CRVENI KARMIN

Giordani Gold Jewel ruz za usne 4g.
Cena: 629 din.
Ovo je jedno od pravila koja mozete da prekrsite ukoliko ste ridjokosa dama. Ako pogledate neke od svetskih lepotica koje imaju crvenu kosu kao sto je na primer Dzulijan Mur, videcete da se one nimalo ne plase da nose crveni ruz i da im on odlicno stoji. Bitno je samo odabrati pravu nijansu.

Idealna boja je Red Attraction 31380 (ovaj ruz mozete naci u Oriflame katalogu), zbog svog malo hladnijeg tona.




ISTAKNITE ILI OCI ILI USNE

The ONE Kajal ajlajner 2.5g.
Cena: 399 din.
The ONE Colour Match dvobojna
senka za oci 2g. Cena: 529 din.
Ovo u principu nije los savet ukoliko niste preterano iskusni kada je sminka u pitanju. Ali ako ste usavrsili tehniku isticanja ociju pomocu smoky eyesa i ne preterujte kada je rec o nanosenju sive senke, vas izgled savrseno ce upotpuniti tamnoljubicasti ruz. Ukoliko stavite crveni ruz, oci mozete naglasiti crnim ajlajnerom nanesenim u debljoj liniji i vestackim trepavicama. Preporucujemo The One senke i ajlajnere za oci koje mozete naci u Orifalme katalozima.

UVIJAJTE TREPAVICE PRE NEGO STO STAVITE MASKARU

Giordani Gold svetlucava kremasta senka za oci 4.5g. Oriflame
Giordani Gold svetlucava kremasta senka za oci 4.5g.
Cena: 999 din.
Ako zelite da postignete efekat vestackih trepavica, uvijac je nesto sto mora da se nadje u vasem neseseru. Podeljena su misljenja o tome da li ga treba koristiti pre ili posle maskare. Mnogi sminkeri smatraju da ukoliko trepavice uvijamo nakon sto smo naneli maskaru postoji mogucnost da dodje do njihovog lomljenja posto su osetljive kada su mokre. Sa druge strane, neki sminkeri smatraju da se trepavice bolje uvijaju kada na njima imamo maskaru. U svakom slucaju, kako biste izbegli lomljenje trepavica, kada nanesete maskaru, sacekajte da se sloj osusi pa onda koriste uvijac.


TECNI PUDER NANOSITE NA CELO LICE

The ONE EverLasting tecni puder
Cena: 849 din.
Poenta nanosenja tecnog pudera jeste da se prekriju nesavrsenosti i ujednaci ten, a ne da se napravi maska na licu. Devojke cesto grese kada nanose nekoliko slojeva pudera pa rezultat na kraju izgleda neprirodno. Zato, ukoliko nemate problematicnu kozu, iskoristite puder da prekrijete i ujednacite ten samo na delovima koze na kojima je to potrebno. Kako biste lice zastitili od spoljasnjih uticaja, na celo lice nanesete toniranu kremu, a puder samo na kriticna mesta. Ukoliko pronadjete nijansu najslicniju svom tenu, nece se primetiti da puder nije nanet na celo lice, a crvenilo i nedostaci nece se videti.

KORISTITE BRONZER SAMO LETI

Giordani Gold Bronzing Pearls
Cena: 1000 din.
Iako se za bronzere cesce odlucujemo leti  kako bismo istakli preplanuli ten, ne postoji razlog zasto ne bismo osvezili izgled i dodali malo bronzene nijanse. Kako bismo izbegli neprirodan izgled, najbolje bi bilo zimi koristiti mat bronzer. Najbolje se nanosi mekanom cetkom srednje velicine, kao sto je ona za rumenilo, ili velikom mekanom cetkom za puder od prirodnog vlakna. Za pravilno konturiranje nanesite boju ispod jagodica od sredine obraza ka rubu kose, duz nosa, na bradu i ispod obrva. Dodajte postepeno i pomalo bronzera na svoje lice, na taj nacin cete izbeci da nanesete previse boje. Nanesite malo bronzera i duz vrata i na dekolte da biste ublazili i izbrisali prelaz boje.