среда, 29. јул 2015.

Vrhunski Trikovi

Jednostavno skidanje laka sa šljokicama


Veoma je važno da pre gliter manikira pripremite nokte, da vas ne bi uhvatila panika kada dođe vreme da ga uklonite. A priprema podrazumeva običan lak, i to u boji najpribližnijojboji šljokica koje ćete kasnije naneti. Ova podloga će se savršeno stopiti sa gliterom, pa neće biti potrebe da nanosite slojeve šljokica i samim tim će skidanje biti lakše.
Da biste uklonili šljokičasti lak, svaki nokat obmotajte tuferom koji ste prethodno natopili acetonom, pa preko toga uvijte aluminijumsku foliju. Ona će sprečiti da aceton isparava i na taj način če više omekšati lak. Ostavite da odstoji dva-tri minuta, pa svaki tufer svucite nadole, bez trljanja levo-desno i razmazivanja šljokica.

Brže sušenje


Stavljanje ruku u činiju punu leda ili zamrzivač da bi vam se lak na noktima brže osušio, nažalost, samo je mit. Mahanje rukama levo-desno i gore-dole takođe nije od velike pomoći. Ako to budete radili, veća je verovatnoća da čete negde zakačiti nokat, ili će vam se nešto zalepiti za sveže namazan lak. Ni duvanje u nokte nije preporučljivo. Zato zanemarite sve ove "starinske" načine i nabavite kapi za brzo sušenje laka. Mnogo je jednostavnije a i brže.

Popravka slomljenog nokta


Napukli nokat ne samo da izgleda ružno, već može zaista i da boli sve dok ne izraste (ukoliko se zacepi sa strane). Da biste ga popravili, uzmite kesicu čaja, istresite sadržaj i isecite trakicu malo veću od pukotine. Prst postavite horizontalno na sto, premažite nokat lak bazom (ili lepkom za veštačke nokte ako imate), a zatim zalepite trakicu od kesice čaja. Sve što treba da uradite nakon toga jeste da namažete lak u boji i rešili ste problem.