субота, 25. јул 2015.

Za blistavu i odmornu kožu lica


Naše lice ima tendenciju da izgleda umorno i beživotno, za ovo je zaslužan nedostatak sna, nedovoljno vremena provedenog napolju i ishrana siromašna vitaminima. Evo kako da uz pomoć prave nege udahnete svojoj koži svežinu.


1. Redovan san
Ako smo neispavani,to će se prvo videti na našem licu, a ukoliko je manjak sna postao praksa, koža će izgubiti na elastičnosti i bore će se mnogo brže pojaviti na našem licu. Zato je bitno da svom organizmu obezbedite minimum 7 sati sna svake noći.

2. Hidratacija
Našem telu je potrebna hidratacija, i pored toga što se znojimo.Usled nedovoljnog unosa vode, koža gubi na elastičnosti i znaci umora su mnogo vidljiviji nego inače. Zato sa sobom uvek nosite flašicu kako biste u svakom trenutku mogli da se hidrirate. Pored ove unutrašnje hidratacije potrebno je koristiti i kreme koje će koži pružiti vlažnost i žastitu od spoljnih ćelija.

3. Piling 
Čišćenje lica je prvi korak ka postizanju blistavog izgleda kože. Skidanje sloja mrtvih ćelija kao i pokretanje cirklulacije učiniće da vaše lice dobije mladoliki oblik i negovan izgled, a to ćete najlakše postići blagim pilingom, jednom nedeljno. Kako biste kožu dodatno nahranili, posle pilinga možete naneti masku koja odgovara tipu vaše kože.



Ishrana bogata vitaminima  


Prirodne namerice nisu samo dobar izvor hranljivih materija za vaš organizam iznutra, već i spolja. Dovoljno je da u svakodnevnu rutinu ubaciti neke od namernica visoke nutritivne vrednosti čiji sastav pomaže detoksikaciju i razlika će biti vrlo brzo uočljiva.
Šta sve možete iskoristiti za blistav izgled koze?!?

Jogurt

Ovaj ukusni napitak blagotvorno deluje na probavni sistem i samim tim pomaže organizmu da se oslobodi štetnih materija.On je bogat hidratantnim mastima i alfa hidroksi kiselinom koja je idealna za prečišćavanje kože.Odličan je za čišćenje  kože, ali i kao hranljiva maska.Možete ga pomešati sa ovsenim pahuljicama i dobićete divan piling, ili sa nekoliko kapi limuna za osvežavajuću masku.

Jaja

Koristite belance iz jajaeta za proteinski lifting. U kombinaciji sa čajem od kamilice napravićete masku koja će za tren oživeti vašu umornu kožu. Ako vam je koža suva,ovoj kombinaciji možete dodati i žumance. Ono je takodje i odlično za sjaj kose ukoliko ga pomešate sa svojim šamponom.

Vitamin C

Vitamin C je izrazito bitan za kožu pa zato u ishranu ubacite pomorandže, limun i ostale citruse. on je veliki antioksidans, koji neutralizuje slobodne radikale i na taj način sprečava stvaranje bora, a samim tim i starenje kože.

Ovas i Bademi 


Nežnu i mladu kožu možete postići povećanjem unosa orašastih plodova koji su veoma bogati vitaminom E. Svakodnevno unosite orahe,bademe,lan,.......jer tako štitite kožu od žračenja i spoljnih uticaja. Ove dve namerice odgovaraju osetljivoj koži. Ako ih dobro sameljete i pomešate sa nekom tečnom namernicom poput jogurta, dobićete odličan piling. Kada tu dodate jos i avokado, možete uživati u hranljivoj maski za lice.

Povrće

Povrće je bogato antioksidansima koji štite kožu, ali je i dubinski čiste.Za masku koja je idealna za masnu kožu, pomešajte rendanu šargarepu sa jogurtom, a za suvu, u tu smesu dodajte i nekoliko kapi ulja od badema. Sok od paradajza pomešan sa zelenom glinom pomaze kod uklanjanja bubuljica.


Papaja

Odlična je za poboljšanje izgleda tena i idealna je za sve tipove koze.Oljuštite papaju, isecite je na komade i ispasirajte. Nanesite je na lice i dobro je utrljajte. Ovo možete uraditi i sa unutrašnjim delom kore - uzmite parče i njima masirajte kožu lica.

Začini

Oni predstavljaju ključni dodatak maskam za lice. Malo cimeta u maski deluje veoma simulativno jer pomaže da se kiseonik preko krvi dopremi na površinu kože, dok je kurukuma (koja deluje antibakterijski), pomešana sa glinom ili limunovim sokom, idealna za problematičnu kožu.


I pored zdravog načina ishrane i pravilnog čišćenja lica, koži je potreban još jedan bitan korak za postizanje zdravog, negovanog i blistavog izgleda. Pravilnim odabirom kreme ili seruma i njihovom redovnom upotrebom možete znatno uticati na smanjenju postojaćih bora,vratiti koži sjaj i elastičnost, i otkloniti umoran izgled.