четвртак, 26. јануар 2017.

Idealno Rumenilo

Iako nisam profesionalac u ovoj oblasti, vec mi je sminkanje sebe same iskljucivo hobi, probacu da na osnovu svog iskustva priblizim proces izbora i nanosenja rumenila onima koji se jos uvek nisu izvestili u tome, i da odgovorim na molbu nekih citateljki, od kojih su neke bile dovoljno hrabre da pitaju. Rumenilo je, po mom misljenju, pored pudera, senki, jedno od neophodnih komada sminke. Ono daje svezinu, sjaj i dimenziju licu, pomaze da istaknete jagodice, i moze da zaokruzi ili upropasti kompletan make up. Ako zelite da svoju rutinu sminkanja upotpunite do savrsenstva, odgovarajuca nijansa rumenila pravilno nanesena ucinice da u tome uspete i izgledate sjajno i zavodljivo.

Korak 1 : Odredite oblik lica 


➤Ovalno lice

Idealno mesto za rumenilo cete pronaci tako sto ce te napuciti usne, a cetkicu polozite na gornji deo jagodicne kosti i povucite duz udubljenja. Potom se u blagom luku spustite prema dole sve do ivice lica, tako da ste gotovo zarumenili trougao ciji je vrh kod nosa, a dno uz ivicu lica. Lice cete tako opticki podeliti, pa ce ono postati izrazajnije.

➤Okruglo lice

Kod ovog tipa lica je vazno rumenilom oblikovati nezne ivice, a niposto nagle prelaze. Savrseno mesto za nanosenje rumenila odredite tako da obraze lagano uvcete između kutnjaka. Udubljenje koje je nastalo premazite rumenilom koje ste naneli na usku cetkicu tako da ga stavljate od ivice lica prema nosu.

➤Cetvrtasto lice

Duz cele konture lica oblikujte mekane ivice neznim potezima cetkice na koju ste naneli rumenilo. Izuzetno je vazno da ga nanesete uz sam koren kose i da uz ivicu lica ono bude jace, a prema sredini lica blaze.

➤Srcoliko lice

Rumenilo kod ovog oblika lica ima funkciju blagog izjednacavanja proporcija. Malu kolicinu rumenila stavite na vrh brade i na sredinu cela. Kod ovog tipa treba da se naglase jagodice. Nasmesite se u ogledalo i uz nekoliko poteza cetkicom od sredine lica prema soplja osencajte uzdignute vrhove jagodica.

➤Duguljasto lice

Kod ovog oblika vazno je opticki skratiti lice, a to cete postici tako da rumenilo nanosite od jagodicne kosti prema usima, tako da stvorite vodoravnu, a ne vertikalnu senku na licu. Time ce se vizualno prosiriti lice i istaknuti njegove vrline.
Korak 2 : Pronadjite pravu boju
Pre nego sto zapocnete potragu za rumenilom, vazno je da odredite koji je vas tip i nijansa koze kako biste pronasli ono koje ce vam najvise odgovarati.
➤Svetlo ruzicasta
Ova nijansa je rezervisana za osobe sa izrazito svetlim tenom. Ako vase lice pritom ima roze podton, odaberite rumenila bez svetlucavog efekta, ali ako vase lice ima zuckasti ili neutralni podton, slobodno birajte one sa shimerom.

➤Svetlo ljubicasto

Ova nijansa odlicno ce pristajati onima koji imaju maslinasti ten, ali vazno je odabrati rumenilo ciji je odsjaj diskretno ljubicast sa primesama ruzicaste, a ne boja sljive jer ce takvo rumenilo izgledati dramaticno i neprirodno.

➤Tamnija ruzicasta

Ova je nijansa idealna za brinete sa srednje tamnim tenom jer ce podariti svezinu njihovom licu, a dobro ce pristajati i plavusama tamnijeg tena s pramenovima. Ipak, kod jacih nijansi vazno je rumenilo naneti na manje povrsine lica i s postupnim prelazima, kako ne bi izgledalo kao da imate samo dve ruzicaste mrlje na obrazima.

➤Crveno

Mnogima omiljena boja rumenila, crvenkaste nijanse su rezervirane za zene smedje ili crne kose i srednjg ili maslinastog tena.
Rumenilo ne treba ograniciti samo na obraze, a jedan potez preko slepoocnica, cela i brade zaokruzice celo lice, pa ce delovati i manje nasminkano.
Korak 3 : Odaberite pravu teksturu
➥U kamenu - odlican izbor za masnu kozu. Rumenilo u kamenu nanesite kao zavrsni korak sminkanja na lice i to posebnom cetkicom za rumenilo.
➥U prahu-vrlo su prakticne nove teksture cak sadrze i sastojke koji yjedno i neguju i stitte kozu.Odgovaraju svim tipovima koze, posebno mesovitoj.
➥Kremast-najvise odgovara suvoj kozi. Njvaznije je da ga prilikom nanosenja dobro razmazete, mozete sundjerom ili prstima.Prednost ovog rumenila je sto daje potpuno prirodan izgled.
🔺Pri sminkanju, rumenilo se nanosi poslednje i u umerenoj kolicini. Najbolje bi bilo da za nanosenje koristite veliku cetku od prirodne dlake.

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala Vam sto ste uz nas...